Att få svar inifrån

Om Du hamnade på den här sidan först eller av misstag så rekommenderar vi att Du, efter att eventuellt ha bekantat Dig med dess innehåll, går ”tillbaka” till startsidan ("Hem") av denna site och börjar vandringen därifrån.

Illustrationen är lånad från Butchar--Canada.

 

Följande visualisering är utformad för att hjälpa dig att få svar inifrån dig själv. Detta kan ge dig en förståelse av dig själv eller någon situation som du ställs inför. Tekniken är speciellt utformad för att hjälpa dig att få en direkt kontakt med din inre Kristus.

Var god och läs nedanstånde i sin helhet innan Du börjar praktisera det.

1. Gå in i ett tyst rum, ett rum där du kan vara ostörd i 5–10 minuter, eller så länge du vill. Sätt dig i en bekväm stol utan att korsa armar och ben. Hitta en bekväm ställning som du kan hålla utan att distraheras av obekvämlighet i kroppen. Om det känns bättre att ligga ner så gör det. 

2. När du känner dig avslappnad, visualisera din JAG ÄR–Närvaro någonstans ovanför ditt huvud. Visualisera att din JAG ÄR–Närvaro nedsänker en vägg av vitt ljus runt din kropp och ditt personliga energifält. Väggen är drygt en meter tjock och den omger hela ditt energifält. Detta ljus bildar en sköld av högfrekvent energi runt ditt energifält. Energin vibrerar så snabbt att inte några energier från den materiella världen kan tränga igenom den. Sådana lägre energier studsar bort från ljusväggen. 

3. Ta dig tid att helt fördjupa dig i denna visualisering. Känn att väggen av vitt ljus är mycket verklig och påtaglig, nästan fysisk. Tillåt dig känna att du är förseglad från omvärldens alla störande eller disharmoniska energier. Absolut ingenting kan röra dig innanför denna mur av ljus. Det är som om du befinner dig i en annan dimension. 

4. När du verkligen upplever väggen av ljus, visualisera att din JAG ÄR–Närvaro antänder en andlig eld under dina fötter. Denna eld är sammansatt av violett ljus, av en intensiv, nästan elektrisk karaktär. Elden brinner från en plats under dina fötter men lågorna omger din kropp och ditt energifält – den fyller utrymmet inom väggen med vitt ljus. 

5. Den violetta elden har makt att transformera negativa energier som lagrats i ditt personliga fält. Dessa energier tenderar att gravitera till nedre halvan av ditt fält. Visualisera en koncentrerad violett eldslåga som brinner i den nedre delen av ditt fält och förtär alla giftiga energier. 

6. Fokusera din uppmärksamhet på mitten av bröstet, i höjd med ditt hjärta. Visualisera en andlig eld brinna i mitten av bröstet. Det är en evig låga, vilket betyder att den brinner utan bränsle. 

7. Visualisera att du går in i denna andliga eld. En dörr, portal eller tunnel öppnas. Denna gång leder till en annan värld, en värld där allt är ljus. 

8. När du passerar genom gången träder du in i en vacker trädgård. Trädgården är omgiven av murar som är täckta med blommande vinrankor och den har blomsterrabatter med många vackra blommor som fyller luften med sin doft. På avstånd hörs ljuvlig fågelsång. 

9. När du går in i trädgården märker du två säten som är vända mot varandra. Du sätter dig på ett av dem och din andliga lärare sätter sig på den andra stolen, vänd mot dig. Du kan visualisera läraren som din inre Kristus eller som en viss religiös figur, som Jesus, Buddha eller någon annan andlig mästare. Om du väljer att visualisera din inre Kristus, kan du se det i en mänsklig form som utstrålar ett intensivt vitt ljus. 

10. Ge dig själv en minut för att känna dig helt i ro med denna fridfulla trädgård. Tillåt dig att känna utstrålningen från din andliga lärare. Din andliga lärare dömer dig inte eller någonting du gjort. Din lärare utstrålar ovillkorlig och oändlig kärlek för din själ. Tillåt dig att känna denna kärlek. 

11. När du känner dig omsluten av din lärares kärlek inrikta din uppmärksamhet en kort stund mot ett problem, en fråga eller en situation, som du önskar få djupare förståelse för. Presentera situationen för din lärare, antingen i ord eller i bilder. Be sedan din lärare om förståelse. Du kan till exempel säga: ”Var snäll och ge mig en djupare förståelse för denna situation.” 

12. När du har gjort din förfrågan, tillåt då dig själv att släppa taget om situationen eller problemet. Fokusera din uppmärksamhet på den andliga läraren eller på den vackra trädgården. Tillåt dig själv att absorbera omgivningens frid, lugn och kärlek. 

13. Efter ett tag kan din uppmärksamhet naturligt återgå till din förfrågan eller situationen du var bekymrad över. När det händer, lyssna på ett gensvar som kommer inifrån ditt hjärta. Om du inte får ett omedelbart svar, bekymra dig inte. Säg till dig själv att du helt enkelt kommer att få svaret senare. 

14. Tillbringa så mycket tid du vill i den vackra trädgården och absorbera det andliga ljuset från din lärare. När du är redo att återgå till ditt normala medvetandetillstånd, visualisera att du tyst lämnar trädgården och går tillbaka genom passagen. 

15. Då du lämnar passagen, är du omgiven av ljusväggen. Återgå försiktigt till ditt normala medvetandetillstånd. 

 

I början kanske du inte får ett omedelbart svar på din förfrågan. Svaret kan komma senare. Beroende på typ av förfrågan kan det ta timmar, dagar eller veckor. Misströsta inte. Låt helt enkelt processen ta sin tid och upprepa övningen så många gånger du känner är nödvändigt.

Den viktigaste principen för att få tydliga och korrekta svar är att inse att din inre Kristus inte är din personliga mentala heta linje. Din inre Kristus och din genuina andliga lärare kommer inte att våldföra sig på din fria vilja eller göra val åt dig. Den andliga lärarens roll är hjälpa dig till en sann förståelse för en given situation och ge dig den bästa grund för att göra rätt val med ditt medvetna sinne. Därför kommer en sann andlig lärare inte att säga dig vad du ska göra eller hur du ska göra det. Så, fråga inte: ”Vad ska jag göra åt den här situationen?” Fråga istället: ”Vilket är bästa sätt att se på den här situationen; hur kommer jag till en djupare förståelse av situationen?”

Att etablera en kontakt med din inre Kristus är en viktig del av den andliga vägen. Om du känner behov av ytterligare information kan du hitta många bra böcker om att utveckla intuition.

 

 

Översättning: Powel Kontny 

Ovanstående är ett utdrag ur Kim Michaels bok "Det minsta du bör veta om livet"

Boken kan köpas här

 

Här kan Du använda dig av ett ljudfil "Meditation for Christ" (på engelska) för att göra ovanstående resa. Innan dess kan du uttala ett åkallan för skydd under resan i form en s k decree (på engelska) "To Jesus I call!"

Senaste kommentaren

17.01 | 17:26

Hi Andras! You have to ask people under adressen: feedback@morepublish.com. Sincerely! Powel K.

17.01 | 17:16

AZ ÉNÜNK EREJE - heter boken på ungerska

24.12 | 07:34

Vad heter boken på ungerska ?

21.09 | 11:17

Hej Andrei, błöcker på engelska kan Du bestąlla här:

http://www.morepublish.com/

Hälsningar! Powel K.

Dela den här sidan