En uppmaning att visa på behovet av förändring i Kina

Om Du hamnade på den här sidan först eller av misstag så rekommenderar vi att Du, efter att eventuellt ha bekantat Dig med dess innehåll, går ”tillbaka” till startsidan ("Hem") av denna site och börjar vandringen därifrån.

Det behövs seriösa och dramatiska förändringar, såväl inom Kina, som i omvärldens förhållningssätt till Kina. 

Det behövs att väcka mänskligheten inför faktum att nationer och konsumenter i Väst har haft ett fullständigt omoget och ansvarslöst förhållningssätt till Kina. Affärsintressen har på ett omåttligt sätt utnyttjat Kina som en inkomstkälla, medan konsumenter förblindats av billiga varor och ignorerat att värdet av deras eget arbete systematiskt urholkats. 

Det behövs att väcka mänskligheten inför faktum att Väst har upphävt sitt normala konsumentskydd, för att tillåta företag att importera billiga varor från Kina, och komma i åtnjutande av en profit som inte skulle vara möjlig om produktionen sker i Väst. 

Det behövs att väcka mänskligheten inför nödvändigheten att inte alltid köpa de billigaste varorna, utan att ta i beaktande: „Vem producerade denna vara, och vilka villkor hade dessa arbetare?” 

Det behövs att väcka mänskligheten inför nödvändigheten att löntagare i Väst visar solidaritet, och kräver att löntagare i andra nationer ges rättvisa löner och resonliga arbetsförhållanden och förmåner. 

Det behövs att väcka västvärldens löntagare inför nödvändigheten att säga ifrån – om löntagare i andra nationer behandlas på ett sätt som vi anser oacceptabelt, så kan vi inte med gott samvete köpa deras varor. För genom att göra det så gör vi det möjligt för företag att fortsätta exploateringen av löntagare i fjärran länder, och därigenom gör vi också oss själva sårbara för exploatering. 

Det behövs att väcka västvärldens fackföreningar att ta ansvar och kräva att andra länder tillämpar skyddsföreskrifter för sina löntagare. Och om detta inte ger resultat, uppmana sina medlemmar och konsumenter att bojkotta varor från sådana länder. 

Det behövs att väcka mänskligheten inför nödvändigheten att Kina genomgår en fredlig revolution, och kommer till insikt att landet inte kan tillåta profitintressen att löpa amok, och därigenom blottställa sitt eget folk. 

Det behövs att väcka mänskligheten inför faktum att Kina måste statuera ett skydd för sitt eget folk. De måste tillämpa lagar som sprider välfärden inom hela befolkningen, istället för att låta en mycket fåtalig elit bli oanständigt rik medan majoriteten av folket lever i hotet av hungersnöd.

I dag finns det en potentiell konflikt i Kina mellan den regerande eliten av tjänstemän och administratörer för kommunistpartiet och den strävande makteliten bland dem som har tagit över den kinesiska ekonomin. Med andra ord finns det en potentiell konflikt i Kina mellan de som försöker upprätthålla det kommunistiska systemet och de som fokuserar på att tjäna pengar och höja sina liv genom att tjäna pengar. Det finns därför en möjlighet till en stor katastrof i det kinesiska samhället och till och med en våldsam revolution. 

Originalets titel: Invocation for World Change /Utdrag/

© Kim Michaels

© för översättning: Per Johansson

Om Du tycker att denna text är värt att spridas kan Du dela med dig denna sida på Facebook, på Twitter, på Google+ (se möjligheter till detta i början av denna sida) eller varför inte göra det direkt per e-post till dina vänner.

OBS! Ovanstående text får återges på Internet och i periodiska tidskrifter efter författaren och översättarens medgivande. Kontakt. 

Läs också följande texter:

En uppmaning till ett sunt monetärt system

 

Ett upprop till en hållbar tillväxt i ekonomin 

Om nyliberalism

 
OBSERVERA! Som besökare kan Du studera denna sida (som leder till största mängd djupsinniga texter tillgängliga på Internet) på egen hand, men för att få största möjliga nytta av den och undvika "att gå vilse", låt oss bli din guide. Om du väljer att följa vårt råd föreslår vi att du börjar med en text betitlad 

Låt svenskarna komma ut ur sina skal och förstå visionen om integration för Östersjöregionen (på engelska)


Om du inte önskar läsa texter på engelska föreslår vi att Du nu läser denna text:

”Det minsta du bör veta om Livet"

 

 

Senaste kommentaren

17.01 | 17:26

Hi Andras! You have to ask people under adressen: feedback@morepublish.com. Sincerely! Powel K.

17.01 | 17:16

AZ ÉNÜNK EREJE - heter boken på ungerska

24.12 | 07:34

Vad heter boken på ungerska ?

21.09 | 11:17

Hej Andrei, błöcker på engelska kan Du bestąlla här:

http://www.morepublish.com/

Hälsningar! Powel K.

Dela den här sidan