Kim Michaels korta autobiografi

Jag föddes den 16 december 1957 och växte upp i Danmark i en medelstor stad, som heter Horsens. Mina föräldrar tillhörde arbetarklassen liksom de flesta av mina familjemedlemmar. Jag var den första personen i min familj som gick på gymnasium (den danska motsvarigheten till High School). Jag var också den första personen i familjen att få en högre utbildning. Jag blev färdig arkitekt 1987.

Danmark är inte ett särskilt religiöst land även om det har en luthersk statskyrka. Min familj är inte religiös alls, så jag var minimalt exponerad för kristendom. Trots detta var jag alltid en andlig person. Som litet barn hade jag känslan av att det fanns en andlig närvaro som alltid var med mig. Jag såg inte detta som Gud eller en "magisk hjälpare" utan det kändes helt enkelt som en närvaro som gav mig en tydlig förnimmelse av att det finns en andlig värld bortom den materiella världen och att det finns mycket mer att förstå om livet än jag undervisats om. Idag inser jag att detta var min JAG ÄR–Närvaro (se kapitel 23 i denna bok: Ditt andliga själv).

När jag växte upp började jag gradvis känna ett allt större behov av att förstå mer om den andliga sidan av livet. Jag kände också ett växande behov av att förstå "människans omänsklighet mot sin nästa". Jag minns särskilt när jag läste om inkvisitionen att jag kände en djup önskan att förstå hur människor kan göra anspråk på att vara religiösa och samtidigt tortera och avrätta andra. Jag kände också ett stort behov av att förstå hur saker och ting såsom Förintelsen kunde hända.

Trots min längtan efter att förstå hittade jag inga yttre källor till andlig kunskap förrän jag flyttade hemifrån vid 18 års ålder. Jag gick i gymnasiet i en annan stad och där hittade jag boken "En yogis självbiografi" av Paramahansa Yogananda. Denna bok var en yttre bekräftelse på vad jag hade alltid känt innerst inne, nämligen att det finns en andlig sida av livet.

Boken bekräftade också vad jag alltid hade känt men aldrig kunnat formulera, nämligen att det finns en väg ut ur det mänskliga tillstånd som orsakar företeelser som inkvisitionen eller Förintelsen. Den utvägen är att följa en systematisk stig som leder till ett högre medvetandetillstånd varigenom vi transcenderar det mänskliga egot och dess själviskhet och blindhet.

Boken bekräftade också att i tusentals år har människor (åtminstone i Öst) följt en sådan systematisk metod för att höja sitt medvetande. Jag insåg genast att ökning av medvetande är mitt livs högsta mål på det personliga planet. Det är också det enda realistiska hoppet för att förbättra förhållandena i världen och jag har alltid haft en stark önskan om att bidra till att förbättra världen.

Jag träffade i gymnasiet några människor som var engagerade i en meditationsrörelse. Jag lärde mig meditationstekniken och under en tid kände jag att jag fick några fördelar av meditationen. Jag deltog till och med i en fyra månaders meditationslärarutbildning i Schweiz, fast jag aldrig kom att bli en meditationslärare. Efter ett par år bestämde jag mig att lämna organisationen, framför allt därför att jag inte höll med den nya ledarstilen. 

Under de närmaste åren var jag i ett andligt vakuum eftersom jag inte hade någon särskild lära att studera. Jag läste en mängd böcker och "Life and Teachings of the Masters of the Far East" av Baird T. Spalding gjorde störst intryck på mig. Böckerna introducerade mig till begreppet (som antydes i Yoganandas bok) att vi kan ha andliga varelser som fungerar som våra lärare. Det verkade som en självklar sanning för mig.

Jag hörde sedan om begreppet uppstigna mästare, som är andliga lärare och som residerar i en högre värld. De kallas "uppstigna" eftersom många av dem har levt i mänskliga kroppar på jorden och har slutfört processen att höja sitt medvetande tills de transcenderade de "människliga betingelserna" och kunde stiga upp till den andliga världen. Jag kände intuitivt att mästarna är verkliga och jag insåg att vårt bästa hopp för att transcendera det mänskliga tillståndet är att lära av lärare som redan har gått igenom denna process.

Jag hörde också om en organisation som hävdade att den var sponsrad av de uppstigna mästarna och hade en budbärare som förde fram undervisning direkt från mästarna genom diktamen. Emedan jag inte hade några problem med själva idén så var jag i början tveksam till att ansluta till en annan andlig organisation, eftersom min erfarenhet med meditationsrörelse hade visat mig några inneboende problem med andliga organisationer. Ändå gick jag så småningom med (1984) och blev en medlem av de uppstigna mästarna organiserade gemenskap under 15 år.

År 1987 flyttade jag till organisationens huvudkvarter som låg i USA. Jag gjorde detta för att utöva min andliga tillväxt och eftersom jag kände att det var en del av mitt uppdrag eller en gudomlig plan. Jag bodde i Montana i 10 år och var aktivt involverad i gemenskapen. Jag hade olika jobb, bland annat byggnadsarbetare, montör, säljare och målare (jag fick inte arbeta som arkitekt i USA). Jag kände att den tiden var en fantastisk tillväxtperiod och jag har verkligen lärt mig mycket av mina olika erfarenheter (som jag beskriver i min bok ”Question Every Thing. Survival Guide to Being Spiritual, But Not Religious). Men efter 10 år gick organisationen igenom en stor förändring. Dess andliga ledare blev pensionerad och en ny ledning tog över. Jag kände att jag var klar med organisationen och jag flyttade till staten Utah. Där hade jag ett par jobb som teknisk skribent, då jag hade lärt mig datorkunskaper och även förbättrat min kompetens i det engelska språket (vilket blev mitt primära språk).

Efter ett par år gick jag igenom en stor inre förändring. Efter att ha känt frustration över att jag inte kunde göra en skillnad i världen kom jag så småningom till insikten att min frustration orsakades av ett ego-baserat begär att göra något viktigt. När jag brottades med detta kom jag så småningom att se hur overkligt detta var, och i en dramatisk upplevelse kände jag att jag gav upp alla mänskliga önskningar och ambitioner. Jag sa bokstavligen: "Gud, du kan ta mig hem just nu!" Och jag kände verkligen att om jag hade lämnat kroppen i det ögonblicket, skulle jag inte ha haft någon ånger och ingen känsla av något ouppfyllt på jorden.

Efter denna totala kapitulation kände jag att Närvaron av den uppstigne mästaren Jesus närmade sig mig. Han sade: "Om du inte har något mer som du vill göra på denna planet, skulle du vara villig att göra något för mig?" Spontant sa jag "Ja" och i den efterföljande tiden arbetade Jesus med mig och gav mig en vision att han ville att jag skulle starta en hemsida där folk kunde ställa frågor till honom och jag skulle få svar genom en process av direkt uppenbarelse (vad många kallar kanalisering / eng. channeling). Syftet var att hjälpa moderna människor att upptäcka Jesu sanna, inre lära. Så uppstod www.askrealjesus.com och den har sedan dess vuxit till en sida som innehåller en stor mängd andlig undervisning, som nu finns på flera webbplatser.

Jag började också skriva ett antal böcker – några av dem var dikterade av mästarna och en del skrivna av mig själv med deras inspiration. Sedan 2003 har jag levt på vad som har kommit in från bokförsäljning och donationer från människor som vill stödja mitt arbete för de uppstigna mästarna. Detta har tillåtit mig att fokusera all min uppmärksamhet på att bringa fram andlig undervisning; ett privilegium som jag inte kunde ha haft om jag varit tvungen att arbeta 40 timmar i veckan på ett vanligt jobb.

Efter min erfarenhet med andliga organisationer har jag insett att det inte är min uppgift att vara ledare för en andlig organisation och jag vill inte heller anamma de läror som ägs av eller är anslutna till en specifik organisation. Jag har kommit att inse att min främsta uppgift i livet är att frambringa andlig undervisning och verktyg och lämnar det upp till andra om de kommer att använda dem i ett organisatoriskt sammanhang. Jag ser det också som viktigt att undervisning och verktyg inte ägs eller kontrolleras av någon enskild organisation, utan görs tillgänglig för alla.

Sedan 2009 har jag bott i Estland med min fru, Helen som växte upp här. Jag bidrog till att hjälpa henne med de sista etapperna av hennes utbildning för att kunna ta emot diktamen från de uppstigna mästarna. Vårt förhållande har varit både en stor möjlighet för tillväxt och en mycket givande erfarenhet.

Det är verkligen ett privilegium och en glädje att göra det arbete jag gör för de uppstigna mästarna. Det har varit en lång resa till den punkt jag befinner mig nu, och den har tagit sig många knyckar och vändningar. Och även om det har krävts att jag måst anpassa mig till många olika omständigheter så instämmer jag helt med Master MORE:s talesätt: "Resan uppåt är värd besväret" Jag hoppas att du kommer att finna att den undervisningen och verktygen som finns på denna hemsida kommer att hjälpa dig under din egen resa.

 

Översättning: Powel Kontny

 

Ovanstående är ett utdrag ur Kim Michaels bok "Det minsta du bör veta om livet"

 

Vill du veta mer om Kim gå till hans personliga sida här.

Senaste kommentaren

17.01 | 17:26

Hi Andras! You have to ask people under adressen: feedback@morepublish.com. Sincerely! Powel K.

17.01 | 17:16

AZ ÉNÜNK EREJE - heter boken på ungerska

24.12 | 07:34

Vad heter boken på ungerska ?

21.09 | 11:17

Hej Andrei, błöcker på engelska kan Du bestąlla här:

http://www.morepublish.com/

Hälsningar! Powel K.

Dela den här sidan